Ντιπ ροκφόρ

Ντιπ ροκφόρ

Ντιπ ροκφόρ

Ένα λαχταριστό ντιπ με ροκφόρ, ιδανικό για να συνοδεύσουμε κρακεράκια, λαχανικά κομμένα, ζεστό ψωμί, κτλ.

Υλικά:

250γρ. ροκφόρ
1 1/2 κούπα ξινή κρέμα (sour cream)
6 κουταλιές γάλα πλήρες
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 μέτρια σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σκόρδο με λίγο αλάτι προσθέτοντας λίγο λίγο το ροκφόρ και λιώνοντάς το με την καμπύλη του κουταλιού. Προσθέτουμε και την ξινή κρέμα, μπόλικο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος βάζουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε ξανά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή και πιπέρι. Αφήνουμε το ντιπ στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Θα έχει σφίξει σαν μείγμα αλλά θα επανέλθει όταν βγει από το ψυγείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment