Σπιτική λευκή σάλτσα για ζυμαρικά

Σπιτική λευκή σάλτσα για ζυμαρικά

Σπιτική λευκή σάλτσα για ζυμαρικά

Πεντανόστιμη και πανεύκολη στην παρασκευή της λευκή σάλτσα για ζυμαρικά!

Υλικά (για 4 μερίδες):

1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
200-250γρ. κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την παρμεζάνα και την ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς το τυρί. Σερβίρουμε πάνω στα ζυμαρικά μας ή τα βουτάμε στη σάλτσα, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!