Μπεσαμέλ με γάλα εβαπορέ

Last modified date

Μπεσαμέλ με γάλα εβαπορέ

Μπεσαμέλ με γάλα εβαπορέ

Υπάρχει άραγε κανείς που να μην ξετρελαίνεται με την γεύση μιας καλοφτιαγμένης μπεσαμέλ; Μάλλον όχι! Γι αυτό… ακολουθείστε τα βήματα της συνταγής αυτής και θα μαγέψετε τα πλήθη!

Υλικά:

2 κουτιά γάλα εβαπορέ
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1-2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αρχίσει να αλλάζει το χρώμα του αλευριού, προσθέτουμε 2 κουτιά γάλα εβαπορέ και ίση ποσότητα (2 κουτιά) νερό. Ανακατεύουμε με το μπαστούνι κοπής και όταν η μπεσαμέλ μας γίνει λεία, απομακρύνουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το ή τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κόψει το αυγό μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.