Χαλβάς σιμιγδαλένιος, της Εύης .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Χαλβάς σιμιγδαλένιος, της Εύης

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι το κατεξοχήν νηστίσιμο γλυκό της ελληνικής κουζίνας. Ετοιμάστε τον με την συνταγή που μας έστειλε η Εύη Λεοντίου και καλή Σαρακοστή

Γράφει: Matia Gr
Χαλβάς σιμιγδαλένιος, της Εύης
Υλικά:

1 κούπα λάδι
2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Κανέλα (1 ξύλο)
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό ποτηράκι κρασιού κονιάκ
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
Προαιρετικά:
1 κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα ή 1 κούπα κουκουνάρι
1/2 κούπα ξανθές σταφίδες

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε την ζάχαρη και βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλα (ξύλο), το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και βράζουμε ακόμα 5 λεπτά. Κρατάμε το σιρόπι ζεστό. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνοντας τα αμύγδαλα ή το κουκουνάρι. Μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει όλο το σιρόπι και κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνοντας και τις σταφίδες. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα με το χαλβά και τον αφήνουμε 5 λεπτά. Τον ρίχνουμε σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη Λεοντίου και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.