Ματιά

Γαριδομακαρονάδα light στο φούρνο, της Βίκυς

Γενικά για τις μακαρονάδες δεν θα μπορούσε κάποιος να πει ότι συμπεριλαμβάνονται στα φαγητά διαίτης. Μια εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα είναι και η συνταγή αυτή, που μας έστειλε η Βίκυ Καμπέρου. Δοκιμάστε την

Γράφει: Matia Gr
Γαριδομακαρονάδα light στο φούρνο, της Βίκυς
Υλικά για 4 άτομα:

1 πακέτο μακαρόνια Νο.7
3 – 4 ντοματούλες
4 σκελίδες σκόρδο
1 πακέτο αποφλοιωμένες γαρίδες με ουρά
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Λίγο κόκκινο πιπέρι καγιέν
Αλάτι, πιπέρι, δυόσμος
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτηρι νερό

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα μικρή ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Ξεφλουδίζουμε τις ντοματούλες μας και τις ψιλοκόβουμε. Τις βάζουμε μέσα, τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν χωρίς νεράκι μέχρι να λιώσουν. Όταν έχουν λιώσει, προσθέτουμε ένα γεμάτο ποτήρι νερό. Πλέον τις αφήνουμε να βράσουν καλά και να πήξουν αρκετά για ρίξουμε το λαδάκι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τις πιπεριές μας και το σκόρδο. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα μας, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το δυόσμο και ρίχνουμε και ελάχιστο πουμαρό για να δώσουμε λίγο πιο έντονο χρώμα. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο κόκκινο πιπέρι.
Εν συνεχεία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις γαριδούλες μας, ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και τις αφήνουμε να ψηθούν λίγο. Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο αλατίζουμε. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας για περίπου 20λεπτά. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα μακαρόνια μας κι από πάνω την σάλτσα μας στην οποία έχουμε ρίξει τις γαρίδες. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά.
Καλή επιτυχία…

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καμπέρου Βίκυ, και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα