Ματιά

Καβουροσαλάτα, της Κατερίνας

Για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα του καλοκαιριού, μιας και πέρασε το Πάσχα, η Κατερίνα Βουράκη μας μαγειρεύει καβουροσαλάτα! Δοκιμάστε την συνταγή της αυτή, και… καλή σας όρεξη!

Γράφει: Matia Gr
Καβουροσαλάτα, της Κατερίνας
Υλικά:

1 μαρούλι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
Φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ξινόμηλα
2-3 πακέτα καβουροπόδαρα (sticks)
Μαγιονέζα
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Ξύδι
Σκόνη μουστάρδας

Εκτέλεση:

Κόβουμε το μαρούλι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Κόβουμε σε κύβους τα ξινόμηλα και τα καβουροπόδαρα και τα αναμιγνύουμε. Χτυπάμε σε μίξερ τη μαγιονέζα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόνη μουστάρδας, λάδι και ξύδι (τόσο λάδι και ξύδι ώστε να γίνει η μαγιονέζα ελαφρώς ρευστή). Περιχύνουμε με τη μαγιονέζα τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Κατερίνα Βουράκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα