Ματιά

Παγωτό φράουλα με ρικότα

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό φράουλα, με την συνταγή που μας έστειλε η Χριστίνα Κ.

Γράφει: Matia Gr
Παγωτό φράουλα με ρικότα
Υλικά:

1/2 κιλό φράουλες
1 μεγάλο κουτί κρέμα γάλακτος (500 ml)
100γρ. τυρί ρικότα ή τύπου φιλαδέλφεια
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά (τους κρόκους)
1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:

Στο μπλέντερ βάζουμε τις φράουλες, 3 κουταλιές από τη ζάχαρη, το χυμό του μισού λεμονιού και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το τυρί ρικότα και κατόπιν την κρέμα γάλακτος. Σε μπεν μαρί βάζουμε το μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί καλά. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα από τις φράουλες συνεχίζοντας για λίγο ακόμη το ανακάτεμα. Βάζουμε το παγωτό μας σε δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα