Ματιά

Πίτα με φράουλες

Μια λαχταριστή συνταγή για φραουλόπιτα, που δεν θέλει πολύ κόπο! Δοκιμάστε την και θα γλύφετε τα δάκτυλά σας!

Γράφει: Matia Gr
Πίτα με φράουλες

Πίτα με φράουλες

Υλικά για τη βάση:

125γρ. βούτυρο (μισή πλάκα)
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση:
1.250γρ. περίπου φράουλες
2 κούπες ζάχαρη
6 κουταλιές κορν φλάουρ
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
Υλικά για γαρνιτούρα:
Σαντιγύ

Εκτέλεση:

Αν θέλουμε να φτιάξουμε σαντιγύ ακολουθούμε τη συνταγή Σαντιγί και την αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά στο ψυγείο.
Πρώτα θα φτιάξουμε την βάση: Έχουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να είναι μαλακό και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι να γίνει η ζύμη μας ψιχουλιαστή. Την στρώνουμε με τα δάχτυλα πάνω στη φόρμα ή την ψηλή ταρτιέρα μας προσπαθώντας να είναι ισόπαχη. Την ψήνουμε για είκοσι με τριάντα το πολύ λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κατόπιν ετοιμάζουμε την γέμιση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες, αφήνοντάς τις να στραγγίξουν και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2 κούπες νερό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε λίγο λίγο το περιεχόμενο του φακέλου με το ζελέ φράουλας και το αφήνουμε να χλιάνει. Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες και αναδιπλώνουμε τη σάλτσα να πάει παντού.
Και το τελικό στάδιο: Αδειάζουμε τις φράουλες πάνω στη μπισκοτένια βάση και τις στρώνουμε. Βάζουμε την πίτα με φράουλες στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε. Σερβίρουμε γαρνίροντας με σαντιγύ και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα