Ματιά

Ζεστή σοκολάτα με άρωμα πορτοκαλιού

Οι γιορτές του δωδεκαημέρου, έχουν το άρωμα σοκολάτας και πορτοκαλιού. Αυτό είναι και το άρωμα της συνταγής που σας προτείνουμε για ένα απολαυστικό εορταστικό ρόφημα. Είμαστε, δε, σίγουροι ότι θα το ετοιμάζετε και σε άλλες περιόδους του χρόνου…

Γράφει: Matia Gr
Ζεστή σοκολάτα με άρωμα πορτοκαλιού
Υλικά (για 4 άτομα):

700ml γάλα φρέσκο
100ml κρέμα γάλακτος
100γρ. μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο
60γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 κουταλιές σκόνη κακάο
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το κακάο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μαζί του και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το κατσαρολάκι μας σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Στη συνέχεια προσέχουμε να μην φτάσει το ρόφημά μας σε βρασμό και το αφήνουμε να ζεσταθεί για 15 λεπτά ανακατεύοντας που και που και χαμηλώνοντας την φωτιά όποτε χρειάζεται. Σερβίρουμε σε κούπες και απολαμβάνουμε σοκολάτα και πορτοκάλι σε ένα ρόφημα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα