«Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά που είναι ο αληθινός Άη Βασίλης», Εύη Φραγκάκη .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά που είναι ο αληθινός Άη Βασίλης», Εύη Φραγκάκη

Νοέμβριος του 2020 ήταν όταν έσκασε μύτη στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας, το νέο μέλος της σειράς “Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά” των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική. Τη συγγραφή του βιβλίου «Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά που είναι ο αληθινός Άη Βασίλης», υπογράφει η Εύη Φραγκάκη, ενώ η εικονογράφηση είναι έργο της Μαριάννας Φραγκούλη.

«Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά που είναι ο αληθινός Άη Βασίλης», Εύη Φραγκάκη

https://youtu.be/_CZKEYIfztA

Υπόθεση βιβλίου

Φέτος τα Χριστούγεννα, ο μικρός ήρωας της ιστορίας μας, ζητά από τους γονείς του ένα ασυνήθιστο δώρο. Ξέρει ότι το παιχνίδι που έχει ζητήσει, θα του το φέρει ο ίδιος ο Άη Βασίλης με το έλκηθρο του. Αυτό όμως που ζητά από τη μαμά και τον μπαμπά -με το γράμμα του- μόνο εκείνοι μπορούν να του το χαρίσουν.

Μη φαντάζεστε μεγάλα τετράγωνα κουτιά, τυλιγμένα με χαρτί που έχει εορταστικά σχέδια και ένα ωραίο κόκκινο φιόγκο κολλημένο στο πάνω μέρος του. Όχι δεν είναι κάτι τέτοιο. Εκείνο που ζήτησε ο φίλος μας δεν είναι καν κάτι υλικό ούτε και μπορεί να αγοραστεί με χρήματα.

Τι ζήτησε; Θέλει με όλη του την καρδιά, κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, να βρει ένα γράμμα από εκείνους προς αυτόν. Τι γράμμα; Ένα γράμμα όπου μέσα θα περιέχονται οι υποσχέσεις των γονιών του για τη νέα χρονιά! Οι υποσχέσεις που επιθυμεί διακαώς τους επόμενους μήνες να γίνουν πράξη και καθημερινότητα!

Τι λέτε; Βάζουμε το γράμμα του ήρωα μας πάνω από νερό που βράζει για να το ανοίξουμε λίγο χωρίς να μας καταλάβουν; Να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά και να δούμε τι ακριβώς υπάρχει στην τρυφερή αυτή παιδική καρδούλα; Ξέρω, δεν είναι σωστό να ανοίγουμε ξένες επιστολές αλλά ας κάνουμε μια εξαίρεση στον κανόνα. Κάτι μου λέει ότι θα μάθουμε πολλά και πολύ σημαντικά πράγματα!

Χμ… λοιπόν…

Πρώτα από όλα θέλει να του γράψουν οι γονείς του τι αγαπούν σε εκείνον. Τι καλά έχει κάνει. Για ποια πράγματα τον θαυμάζουν και νιώθουν περήφανοι. Σε τι απ’ όλα είναι ήδη καλός!

Κατόπιν επιθυμεί να του υποσχεθούν ότι δεν θα του φωνάζουν πολύ, ότι θα του αφιερώνουν χρόνο και ότι δεν θα τον κάνουν να αισθάνεται πως είναι βάρος για εκείνους. Θέλει να παίζουν μαζί του, να βλέπουν τις ζωγραφιές του και να κάνουν μαζί διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες.


Ξέρω πόση δουλειά έχετε και ότι δεν προλαβαίνετε. Όμως, δεν θα είμαι για πάντα μικρός και δεν θα θέλω να παίζω μαζί σας, όταν θα είμαι μεγάλος. Τώρα θέλω πολύ τα παιχνίδια μαζί σας, τώρα έχω ανάγκη από τη δική σας παρέα.

Στη συνέχεια τους ζητά να σταματήσουν το κάπνισμα και να φορούν τη ζώνη ασφαλείας όταν κινούνται με το αυτοκίνητο. Γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι για εκείνον να είναι υγιείς και κοντά του;

Θέλει και άλλα πολλά ο μικρός της ιστορίας μας από τους γονείς του, εξίσου σημαντικά με τα προηγούμενα! Στις σελίδες του «Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά που είναι ο αληθινός Άη Βασίλης», της Εύης Φραγκάκη, είναι όλα μαζεμένα και σας περιμένουν να τα διαβάσετε!


Αγοράστε το «Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά που είναι ο αληθινός Άη Βασίλης», της Εύης Φραγκάκη, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το «Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά που είναι ο αληθινός Άη Βασίλης» της Εύης Φραγκάκη, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς “Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά” των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική, είναι ένα ιδιαίτερο ανάγνωσμα που δύσκολα μπορεί κάποιος να πει αν είναι για παιδιά ή για ενήλικες που έχουν παιδιά.

Ίσως, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, είναι ωφέλιμο τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους σε ηλικία αναγνώστες.

Τα παιδιά θα απολαύσουν την όμορφη εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη και θα μάθουν από το κείμενο ότι στη ζωή ενός ανθρώπου, αυτά που έχουν σημασία και μεγάλη αξία είναι όσα του προσφέρουν με την καρδιά τους οι άλλοι άνθρωποι και δεν αγοράζονται!

Οι γονείς, από την άλλη, θα μπορέσουν να διαβάσουν σε ένα μικρού μεγέθους κείμενο όλα όσα έχουν ανάγκη τα παιδιά και μπορεί να τους τα προσφέρει και εκείνος που δεν έχει πολλά χρήματα!

Οφείλω να αναφερθώ και στην αφιέρωση που έχει η Εύη Φραγκάκη στην αρχή του βιβλίου… “Στον «θαλασσένιο» μου, τον πολύτιμο γιο μου, Σταύρο. Για όσα θα ήθελε να μου πει… Και για εκείνα που μου είπε και εγώ δεν «άκουσα»…” Δεν είναι πολύ τρυφερή;

Λοιπόν, εν κατακλείδι, αγοράστε το και διαβάστε το! Έχει πολλά πολλά να σας πει… 🙂

Οπισθόφυλλο:

Μαμά και μπαμπά, φέτος τα Χριστούγεννα θέλω ακόμα ένα δωράκι:

– να καταλάβετε ότι, πιο πολύ από όλους και από όλα, θέλω εσάς για παρεάκι μου
– να μου έχετε εμπιστοσύνη ότι θα κάνω το καλύτερο που μπορώ σε κάθε προσπάθειά μου με εσάς στο πλευρό μου
– να μου υποσχεθείτε ότι θα με αγαπάτε για αυτό που είμαι, όχι για το παιδί που θέλετε να γίνω…
– να προσέχετε τον εαυτό σας και ο ένας τον άλλον, γιατί μόνο εσάς έχω…

Η Εύη Φραγκάκη …κρυφάκουσε τις ψυχούλες των παιδιών μας και μας θυμίζει πως τα δώρα, που θέλαμε και εμείς κάποτε ως μικρά παιδιά, ήταν και θα είναι πάντοτε κοινά: να νιώθουμε κοντά μας τη μαμά και τον μπαμπά…

Διαβάστε το!
Θα μιλήσει στην ψυχή σας και ίσως… όλα αλλάξουν!


Αγοράστε το «Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά που είναι ο αληθινός Άη Βασίλης», της Εύης Φραγκάκη, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά που είναι ο αληθινός Άη Βασίλης

Συγγραφέας

Εύη Φραγκάκη

Εικονογράφος

Μαριάννα Φραγκούλη

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Ημερομηνία έκδοσης

Νοέμβριος 2020

Αριθμός σελίδων

40

ISBN

978-960-563-384-4

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.