«Ταξίδι στην Ανεμούσα», Σοφία Κατάρα Ξυλογιαννοπούλου .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Ταξίδι στην Ανεμούσα», Σοφία Κατάρα Ξυλογιαννοπούλου

Το νέο βιβλίο της Σοφίας Κατάρα Ξυλογιαννοπούλου, με τίτλο «Ταξίδι στην Ανεμούσα», κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2018 από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και σας περιμένει σε όλα τα βιβλιοπωλεία, διαδικτυακά και μη, της χώρας.

«Ταξίδι στην Ανεμούσα», Σοφία Κατάρα Ξυλογιαννοπούλου

Υπόθεση βιβλίου

Ο Αμαριήλ είναι μια άυλη οντότητα. Ένας άγγελος που όπως καθετί σε αυτόν τον κόσμο, είναι δημιούργημα του Θεού. Η ηλικία του μετριέται σε εκατομμύρια χρόνια, μιας και ο άυλος κόσμος προϋπήρχε του υλικού. Όλο αυτό το διάστημα έχει μείνει πιστός στις επιταγές του Δημιουργού και πάντα δίνει τον καλύτερο εαυτό του σε όσα Εκείνος του αναθέτει.

Στις μέρες μας πια, έφτασε και η σειρά του Αμαριήλ να γίνει ο Φύλακας Άγγελος ενός ανθρώπου. Και το όνομα αυτού; Μάνος…

Ο Μάνος έμεινε ορφανός από πατέρα πριν καν γεννηθεί. Παραλίγο μάλιστα δεν θα γεννιόταν καθόλου αφού η μητέρα του είχε αποφασίσει να κάνει έκτρωση. Ο άνθρωπος που θα την πάντρευε με τον -νεκρό πλέον- σύντροφό της, της άλλαξε γνώμη προσφέροντας τον εαυτό του -ήταν από παλιά ερωτευμένος μαζί της- ως μελλοντικό της σύζυγο και πατέρα του αγέννητου ακόμα παιδιού της.

Ως σύζυγος ο Αλέξανδρος στάθηκε στη Φωτεινή, αλλά ως πατέρας στάθηκε μόνο στο αγόρι που απέκτησαν αργότερα μαζί. Για τον Μάνο υπήρξε ένας υποφερτός -σχετικά- πατριός. Παρ’ όλη την πασιφανή διάκριση, τα δύο ετεροθαλή αδέρφια μεγάλωσαν με πολύ αγάπη το ένα για το άλλο. Ήταν διαφορετικοί χαρακτήρες αλλά λες και αλληλοσυμπληρώνονταν, είχαν μια πολύ στενή σχέση.

Μέχρι που… λίγο μετά το πέρας των σπουδών τους -ο Μάνος γλύπτης και ο Άλκης οικονομολόγος- συνέβη το τραγικό γεγονός. Ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα έκοψε το νήμα της ζωής του Άλκη και οδήγησε τον Μάνο μακρυά από την οικογένειά του. Έπρεπε στο εξής να συνεχίσει τον δρόμο της ζωής εντελώς μονάχος.

Μετά το ατύχημα άρχισε το πρόβλημα υγείας του. Ημικρανίες που είχαν ψυχολογική αιτία τον έκαναν να υποφέρει αφάνταστα. Η συμβουλή του γιατρού -να χαλαρώσει σε ένα ήρεμο περιβάλλον- έφτασε μαζί με μια πρόταση για δουλειά στη μαγευτική Ανεμούσα. Στον τόπο που γνώρισε δύο γυναίκες που θα έστρεφαν την πλώρη της ζωής του σε πιο γαλήνια, πιο όμορφα νερά… την κυρία Ευγενία και την Λένα του!

Όλες τις λεπτομέρειες της πολυτάραχης ζωής του Μάνου, θα σας τις αφηγηθεί ο Άγγελος του, ο Αμαριήλ, όταν με το καλό διαβάσετε το «Ταξίδι στην Ανεμούσα», της Σοφίας Κατάρα Ξυλογιαννοπούλου. Μην το αργείτε!


Για να αγοράσετε το «Ταξίδι στην Ανεμούσα», της Σοφίας Κατάρα Ξυλογιαννοπούλου, κάντε κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Μια ιστορία που κινεί το ενδιαφέρον από τις πρώτες τις γραμμές είναι το όχημα που χρησιμοποιεί η ταλαντούχα συγγραφέας για να μεταφέρει στον αναγνώστη της πλήθος ψυχωφελών μηνυμάτων.

Η πίστη, η αγάπη, η αλήθεια, η υπομονή, η ελπίδα, η οικογένεια, ο έρωτας, το καθήκον, είναι μερικά από όσα παρελαύνουν από τις γραμμές του κειμένου. Η ανάγνωση ρέει αβίαστα, παρόλο που οι συχνές διακοπές της -εξαιτίας των όσων σκέφτεται το μυαλό με εφαλτήριο όσων διαβάζει το μάτι- υπάρχουν διάσπαρτες καθ’ όλη την έκταση του.

Ο αφηγητής -φύλακας Άγγελος του πρωταγωνιστή- δίνει μια διαφορετική διάσταση στο ανάγνωσμα. Ελπίδα και παρηγοριά η βεβαιότητα της ύπαρξης των Αγγέλων για όλους όσους αισθάνονται ή είναι πραγματικά μόνοι. Ένα καράβι η ζωή μας και στο πηδάλιο έχουμε απόλυτη ανάγκη την ύπαρξη του Θεού. Γι’ αυτό και Εκείνος έχει διαθέσει στα πιο θαυμαστά του δημιουργήματα την φύλαξη και αρωγή μας…


Θάλασσα θυμίζει η ανθρώπινη ψυχή. Θάλασσα που αγριεύει, γαληνεύει, σωπαίνει, τραγουδάει. Τα κύματά της είναι οι ανθρώπινες αποφάσεις. Μόλις σκάσει το ένα, ακολουθεί το άλλο. Αυτή δεν ησυχάζει, δεν κοιμάται. Κι όταν ακόμη δείχνει γαλήνια και ήρεμη, σαν ύπνος μωρού, στον βυθό της κρύβονται ρεύματα, δίνες, γκρεμοί, βάραθρα.

Υπέροχο ανάγνωσμα το «Ταξίδι στην Ανεμούσα», της Σοφίας Κατάρα Ξυλογιαννοπούλου, ψυχαγωγεί, διδάσκει και αφήνει στον αναγνώστη του μια αίσθηση πληρότητας και ελπίδας. Εξαιρετικό! Διαβάστε το αλλά και χαρίστε το!

Οπισθόφυλλο:

Έχω ζήσει πολύ… Έχω δει πολλά…
Διέσχισα γαλαξίες ολόκληρους, μόνο και μόνο για να σταθώ δίπλα του. Δίπλα σε έναν άνθρωπο.
Τον βλέπω κι ας μην το γνωρίζει. Τον βλέπω να ζει και να υποφέρει.
Πίσω του το παρελθόν, όλο μυστικά και λάθη…
Μπροστά του το ταξίδι.
Μόνος σταθμός, η Ανεμούσα.
Συνοδοιπόρος, όπως πάντα… εγώ.
Ίσως να μην το μάθει, να μην αντιληφθεί καν την ύπαρξή μου.
Δεν με πειράζει… Άλλωστε, ο σκοπός δεν είναι να γνωρίσει εμένα, αλλά Εκείνον! Και στο ενδιάμεσο, τον ίδιο του τον εαυτό…
«Ταξίδι στην Ανεμούσα». Το ταξίδι της ψυχής…


Για να αγοράσετε το «Ταξίδι στην Ανεμούσα», της Σοφίας Κατάρα Ξυλογιαννοπούλου, κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ταξίδι στην Ανεμούσα

Συγγραφέας

Σοφία Κατάρα Ξυλογιαννοπούλου

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Ημερομηνία έκδοσης

Μάιος 2018

Αριθμός σελίδων

252

ISBN

978-960-563-196-3

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.