«Ένας πιερότος για τη μαμά», της Λένας Μερίκα

Η Αγγελική, έχοντας ξεπεράσει τον θάνατο του συζύγου της, έχει καταφέρει να στρώσει την οικογενειακή της ζωή με τον έφηβο πια γιό της Αχιλλέα. Έρχεται η στιγμή όμως που η Αγγελική θέλει να βάλει […]

Γράφει: Matia Gr
«Ένας πιερότος για τη μαμά», της Λένας Μερίκα
Tags

Η Αγγελική, έχοντας ξεπεράσει τον θάνατο του συζύγου της, έχει καταφέρει να στρώσει την οικογενειακή της ζωή με τον έφηβο πια γιό της Αχιλλέα. Έρχεται η στιγμή όμως που η Αγγελική θέλει να βάλει στη ζωή της έναν πιερότο. Έναν πιερότο όχι όμως σαν αυτούς που είχαν οι βασιλιάδες για να διασκεδάζουν, αλλά έναν πιερότο που θα σταθεί δίπλα της σαν σύντροφος και θα την βοηθήσει να ομορφύνει την ζωή της. Ο πιερότος βρέθηκε. Όμως μετά από ένα επεισόδιο στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Αχιλλέας, απομακρύνθηκε από την Αγγελική η οποία αντιμετώπισε την κατάσταση στωικά. Ευτυχώς ο θείος του Αχιλλέα έρχεται ως από μηχανής θεός, διορθώνει τα πράγματα και ένας πιερότος για τη μαμά μπαίνει στην ζωή αυτής της οικογένειας.

Όπως έχω αναφέρει και σε παρουσιάσεις άλλων βιβλίων της Λένας Μερίκα, η συγγραφέας εκτός από ευχάριστα, δροσερά και με χιούμορ αναγνώσματα, μας περνάει μέσα από αυτά, διάφορα μηνύματα. Στα άλλα της βιβλία, αλλά ίσως περισσότερο σε αυτό, κάνει τον αναγνώστη της να σκεφτεί, να προβληματιστεί και να διδαχθεί από την συμπεριφορά των ηρώων της. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί στους έφηβους αναγνώστες λειτουργεί ως παιδαγωγικό και ηθοπλαστικό μέσο. Ακόμα και οι μη λάτρεις της λογοτεχνίας πιστεύω ότι θα ευχαριστηθούν την ανάγνωση αυτού του βιβλίου και στο τέλος της θα έχουν διευρύνει τους ορίζοντές τους γύρω από ένα σημαντικό θέμα της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας. Καλή ανάγνωση!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Μάνα είναι μόνο μία. Και σαν την Αγγελική καμία!

Αγγελική τη φωνάζω από τότε που έκλεισα τα έντεκα. Κι είναι νέα, ωραία, εξηγημένη και προσφάτως… ερωτευμένη.

Δεν εξηγείται αλλιώς η φούρια της να προμηθευτεί ασύρματο τηλέφωνο -λες και θα χάσει καμιά σημαντική κλήση όσο είναι στο μπάνιο-, ούτε τα συχνά τηλεφωνήματα αυτού του μυστήριου τύπου που δε θέλει ν’ αφήσει μήνυμα.

Άσε πια και τη γιαγιά με τις προτροπές της: «Είσαι πολύ νέα για να μείνεις μόνη σου, Αγγελική μου. Χρειάζεσαι έναν άντρα!».

Καλά, κι εγώ τι είμαι, φυτό εσωτερικού χώρου; Από τότε που χάσαμε τον μπαμπά δεν είμαστε «Αγγελική Σταματοπούλου και υιός, το αχώριστο ντουέτο»;

Σύντομα θα ανακαλύψω τι συμβαίνει. Προς το παρόν όμως ας διασκεδάσουμε και λίγο!

Ξέρεις τι είναι να τελειώνεις το δημοτικό, να μπαίνεις στην εφηβεία, να βλέπεις τους συμμαθητές σου να ψηλώνουν κι εσύ να παραμένεις στούμπος, να κυνηγάς τη Μαριαλένα και εκείνη να το παίζει δύσκολη;

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα