Ομορφιά, Εξυπνάδα και Διαφορετικότητα, της Δανάης Μπάρκα

be yourself no matter what they say, όπως τραγούδησε κι ο Sting

Share

Θα πω μόνο τα εξής: Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί. Κανείς δεν έχει την υποχρέωση να αποδεχτεί κανέναν γιατί κανείς δεν έχει έρθει στην γη με τον τίτλο του “αποδοχέα” για να ορίσει τι πρέπει να υπάρχει και τι όχι.

Το τι ο καθένας θεωρεί «ωραίο» ο καθένας είναι εντελώς υποκειμενικό. Τον τρόπο και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο καθένας για να εκφραστεί τα ορίζει η παιδεία και η μόρφωσή του. Παιδεία δεν είναι το Πανεπιστήμιο. Παιδεία είναι η συμπεριφορά, η καλλιέργεια, η ευγένεια και η διακριτικότητα (και άλλα πολλά).

Ωραία η γυμναστική του σώματος αλλά στην χώρα μας έχουμε ανάγκη από εγκεφαλική γυμναστική και δυστυχώς δεν είναι της μόδας. Της μόδας είναι να βάζουμε ταμπέλες, να παγιδεύουμε τους ανθρώπους σε κόμπλεξ και ανασφάλειες και να πληρωνόμαστε για να σχολιάζουμε με αγένεια συνανθρώπους μας.

Προσωπική άποψη:
Η εικόνα αλλάζει, η λάμψη υποχωρεί, το δέρμα ζαρώνει, η ενέργεια πέφτει, το σώμα κρεμάει. Ένα κοφτερό μυαλό, ένα αληθινό χαμόγελο, το χιούμορ, η εξυπνάδα, η ευφυΐα, η ευγένεια, η αισθητική, η ενσυναίσθηση, η δοτικότητα και η καλλιέργεια ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΙ όσα χρόνια και αν περάσουν. Στο τέλος αυτά μένουν! Αυτά να ψάχνετε, αυτά να καλλιεργείτε, αυτά να σας γοητεύουν. Τα υπόλοιπα είναι βιτρίνα. Ψάξτε το μέσα, την ποιότητα και την λεπτομέρεια.

Ομορφιά δεν είναι ένα ωραίο σώμα (μόνο). Ομορφιά δεν είναι τα ωραία μάτια (μόνο). Ομορφιά δεν είναι το ωραίο στυλ (μόνο). ΟΜΟΡΦΙΑ είναι κάτι ανώτερο. Είναι το χαρακτηριστικό ενός ατόμου που προσφέρει μια αέναη εμπειρία απόλαυσης. Ομορφιά υπάρχει παντού. Ο καθένας γοητεύεται απ’ αυτό που προτιμάει. Μην βάζετε ταμπέλες και μην ενοχοποιείται την σημασία της λέξης. Γοητευτείτε απ’ ότι εσείς γουστάρετε. Και υποστηρίξτε το. Αυτό είναι μαγκιά. Μην ακούτε κανέναν.

This post was last modified on 2 Οκτωβρίου 2019 13:05

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

Χριστόψωμο με σταφίδες και ξηρούς καρπούς

Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου μας προτείνουν μια καταπληκτική συνταγή για Χριστόψωμο! Δοκιμάστε την!

19 Νοεμβρίου 2019

Το τάισμα της βρύσης – αμίλητο νερό (έθιμο)

Σε πολλά χωριά, κυρίως της ηπειρωτικής Ελλάδας, συναντάμε το έθιμο που καλείται: «Το τάισμα της βρύσης». Στις περισσότερες περιπτώσεις το…

18 Νοεμβρίου 2019

Έθιμα και θρησκευτικές τελετές του Τριημέρου των Φώτων (Θεοφανείων)

Το τριήμερο της παραμονής των Θεοφανείων (5 Ιανουαρίου), της ημέρας των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου) και της γιορτής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (7 Ιανουαρίου) ονομάζεται «τριήμερο…

18 Νοεμβρίου 2019

Οι κολόνιες (έθιμα)

Ένα από τα πιο όμορφα Πρωτοχρονιάτικα έθιμα που όμως στις μέρες μας τείνει να εκλείψει

18 Νοεμβρίου 2019

Στολίδια για το δέντρο από αρωματικά κεριά φτιαγμένα από εμάς

Επειδή τα στολίδια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μας μπορεί εκτός από διακοσμητικά να είναι και χρηστικά!

18 Νοεμβρίου 2019

Κέικ μήλου με κανέλα

Ο συνδυασμός μήλου και κανέλας είναι ένας από τους πλέον ακαταμάχητους συνδυασμούς στα γλυκά! Απολαύστε το πάντρεμα αυτών των δύο…

18 Νοεμβρίου 2019

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου – Ημεροδρόμος

https://www.youtube.com/watch?v=mQ3x0s_HMy4 Η εξέγερση του Πολυτεχνείου Παραγωγή: «Ημεροδρόμος» Επιμέλεια - αφήγηση βίντεο: Δημήτρης Κλάγκος

18 Νοεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ