Μαγειρίτσα νηστίσιμη με μανιτάρια, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μαγειρίτσα νηστίσιμη με μανιτάρια, από τον Γέροντα Παρθένιο

Μαγειρίτσα νηστίσιμη με μανιτάρια, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

2 πακέτα μανιτάρια πλευρότους
200γρ. ρύζι νυχάκι
2-3 μαρούλια
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
3-4 κ.σ. ταχίνι
Χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και πάνω της τοποθετούμε τακτικά τα μανιτάρια μας και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου μισή ώρα. Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια μας σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Όταν γίνουν τα μανιτάρια μας τα ψιλοκόβουμε όπως τα εντόσθια στη μαγειρίτσα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας. Κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μαρούλια μας. Μόλις μαραθούν τα μαρουλάκια μας ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρύζι, άνηθο και σιγά σιγά ρίχνουμε ζεστό το ζωμό λαχανικών τόσο ώστε να φτιάξουμε μια παχιά σούπα και τα αφήνουμε να βράσουν. Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε το ταχίνι και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί το ταχίνι μας. Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε ζουμάκι από τη νηστίσιμη μαγειρίτσα μας, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο φαγητό μας. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.