Διακόσμηση τραπεζιού με κουκουνάρια .: Διακοσμήσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Διακόσμηση τραπεζιού με κουκουνάρια

Απλή διακόσμηση λιτή, χωρίς ιδιαίτερες επισημότητες και μεγάλα έξοδα για να επιτευχθεί.

Γράφει: Matia Gr
Διακόσμηση τραπεζιού με κουκουνάρια

Θα χρειαστούμε:
Κουκουνάρια ανοιγμένα και κλειστά που βρίσκονται σε κάθε πάρκο της χώρας μας.
Ένα κόκκινο ράνερ πάνω σε λευκό τραπεζομάντηλο.
Μερικά ποτηράκια ή φαναράκια για ρεσώ.
Διπλωμένες πετσέτες-θήκες για το κάθε σερβίτσιο.

Οδηγίες:
Φροντίζουμε να βάλουμε πάνω στο τραπεζομάντηλο ράνερ τα κουκουνάρια έτσι ώστε να δημιουργούν μια γιρλάντα με ελαφρές καμπύλες που μια θα έχουν μέσα τους το κεράκι και μια από την εξωτερική τους πλευρά.
Εάν θέλουμε βάφουμε ή περνάμε με άχρωμο βερνίκι τα κουκουνάρια για να γυαλίζουν περισσότερο ή τα αφήνουμε ως έχουν για πιο φυσικό αποτέλεσμα.
Όπως βλέπετε στη φωτογραφία τα κόκκινα πιάτα δίνουν χαρούμενη νότα στο τραπέζι και ίσως δεν είναι τόσο εκκεντρική αγορά όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Γιατί; Μα γιατί και το Πάσχα έχει κυρίαρχο χρώμα του το κόκκινο κι έτσι ένα κόκκινο σερβίτσιο πιάτα δεν θα περιμένει όλη τη χρονιά στο ντουλάπι για να χρησιμοποιηθεί, αλλά θα βγαίνει τουλάχιστον για Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά και Πάσχα! Αλλά βέβαια και σε μέρες χαράς και γιορτής. Δηλαδή πολύ χρηστικότερα και σίγουρα πολύ κομψότερα από πιάτα και πιατέλες με αγιοβασιλάκα, χριστουγεννιάτικα δέντρα, γιρλάντες και χριστουγεννιάτικες μπάλες που γεμίζουν τους χώρους περιμένοντας αχρησιμοποίητα την επόμενη χρονιά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.