Άγρια χόρτα στον ατμό .: Διαβητικών .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Άγρια χόρτα στον ατμό

Μία υγιεινή σαλάτα διαίτης κατάλληλη και για διαβητικούς, μιας και τα χόρτα κατεβάζουν σημαντικά τις τιμές του ζαχάρου.

Γράφει: Matia Gr
Άγρια χόρτα στον ατμό
Υλικά:

1 – 1 1/2 κιλό χόρτα άγρια
2 λεμόνια
3 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα μας. Τα μοιράζουμε στους τρεις ορόφους του ατμομάγειρα, και τα βράζουμε στον ατμό για 40 λεπτά.
Καθώς βράζουν τα χόρτα μας, εμείς θα ετοιμάσουμε την σάλτσα λεμονιού που θα τα συνοδέψει: Ξύνουμε το ένα από τα λεμόνια μας στον τρίφτη του τυριού και κατόπιν στύβουμε καλά και τα δύο. Σε μια κούπα ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το ξύσμα, το ελαιόλαδο και τις σκελίδες του σκόρδου κομμένες σε πολύ μικρά κομματάκια. Αφήνουμε την σάλτσα να σταθεί μέχρις ότου βράσουν τα χόρτα μας. Μόλις ετοιμαστούν τα μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και περιχύνουμε με την σάλτσα λεμονιού.
Τα άγρια χόρτα στον ατμό δεν είναι μόνο ένα υγιεινό πιάτο διαίτης αλλά είναι και μια ιδανική σαλάτα για τους διαβητικούς, αφού τα χόρτα κατεβάζουν σημαντικά τις τιμές του ζαχάρου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.