Αλμυρές μπουκίτσες με σκόρδο και παρμεζάνα, της Σοφίας .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αλμυρές μπουκίτσες με σκόρδο και παρμεζάνα, της Σοφίας

Υπέροχες αλμυρές μπουκίτσες με παρμεζάνα και άρωμα σκόρδου, από τη συνταγή της Σοφίας Πανδή! Δοκιμάστε τις… μιαμ μιαμ!

Γράφει: Matia Gr
Αλμυρές μπουκίτσες με σκόρδο και παρμεζάνα, της Σοφίας
Υλικά:

Παρμεζάνα τριμμένη
Σκόρδο
Πιπέρι
Αλάτι χοντρό
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Υλικά για τη ζύμη:
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μαγιά ξηρή
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Νερό όσο πάρει

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τα υλικά και φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι να μη κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2-3 ώρες. Αφού φουσκώσει το φυλάμε στο ψυγείο σκεπασμένο για μια δυο ώρες για να δουλεύεται καλύτερα.
Παίρνουμε κομματάκια και πλάθουμε σε μπαλίτσες. Κάθε μπαλίτσα την πλάθουμε σε χοντρό κορδόνι. Με τη βοήθεια λίγου αλευριού κάνουμε τα κορδόνια κόμπους. Έχουμε στρωμένο λαδόχαρτο σε λαμαρίνα. Βουτάμε τις μπουκίτσες σε ένα μείγμα από λάδι, λιωμένο σκόρδο και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρωματάκι πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη και λίγο χονδρό αλάτι. Λίγο μετά βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό!
Σημείωση: Το ζυμάρι μπορεί να αντικατασταθεί με έτοιμη ζύμη Piltsburi.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Σοφία Πανδή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.