Αυγόφετες γλυκιές και αλμυρές, της Εύας .: Σνακ .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αυγόφετες γλυκιές και αλμυρές, της Εύας

Οι αυγόφετες, είτε γλυκιές είτε αλμυρές, είναι ένα εξαιρετικό πρωινό ή ένα πολύ χορταστικό κολατσιό. Φτιάξτε τις με την συνταγή που μας έστειλε η Εύα Σαμούρκα και η επιτυχία είναι σίγουρη!

Γράφει: Matia Gr
Αυγόφετες γλυκιές και αλμυρές, της Εύας
Υλικά (για 10 αυγόφετες):

10 φέτες ψωμί του τοστ
5 αυγά
1/4 του λίτρου γάλα (αν θέλουμε τις αυγόφετες γλυκιές βάζουμε περισσότερο γάλα, αν τις θέλουμε
αλμυρές λιγότερο)
Λίγο αλάτι (αν τις θέλουμε αλμύρες)
Μέλι (αν τις θέλουμε γλυκιές)
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Παίρνουμε το ψωμί του τοστ και αφού έχουμε σπάσει και χτυπήσει τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το γάλα και το αλάτι (αν τις θέλουμε αλμυρές), βουτάμε τις αυγόφετές μας στο μείγμα του μπωλ όχι για πολλή ώρα, περίπου για 10 δεύτερα και μετά γυρνάμε την φέτα από την άλλη και την μουσκεύουμε για περίπου 5 δεύτερα.
Αφού το κάνουμε αυτό με όλες τι φέτες, γρήγορα-γρήγορα πριν στεγνώσουν βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά, ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω του και βάζουμε πάνω του 1 ή 2 αυγόφετες ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού. Μόλις δείτε να ροδοκοκκινίζουν τις γυρνάτε από την άλλη και μόλις ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη τις βγάζετε. Αν τις θέλετε γλυκιές προσθέτετε από πάνω όσο μέλι θέλετε και τις απολαμβάνετε είτε γλυκιές είτε αλμυρές.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Εύα Σαμούρκα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.