Γαρδουμπάκια κοκκινιστά .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γαρδουμπάκια κοκκινιστά

Έχουν λίγο μπελά στο φτιάξιμο (εξαιτίας κυρίως του καθαρισμού της αντεριάς) αλλά είναι πάρα πολύ νόστιμα! Δοκιμάστε την συνταγή αυτή, για κοκκινιστά γαρδουμπάκια, και θα μας θυμηθείτε!

Γράφει: Matia Gr
Γαρδουμπάκια κοκκινιστά
Υλικά:

2 κιλά αντεράκια
1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα
1 ματσάκι άνηθο
1 ντοματάκι passata
Κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξετυλίγουμε τα έντερα και τα καθαρίζουμε πολύ προσεχτικά (δείτε την τεχνική για το καθάρισμα των εντέρων εδώ). Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Εντωμεταξύ καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και κόβουμε το πράσο σταυρωτά και σε ροδέλες. Τυλίγουμε τα εντεράκια σε γαρδούμπες και τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Αφαιρούμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα από την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε εκεί τα γαρδουμπάκια και τα γυρνάμε από όλες τις πλευρές προσεχτικά. Βάζουμε πάλι τα κρεμμυδάκια, τα πράσα στη κατσαρόλα και μαζί την passata ντομάτας και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε τα γαρδουμπάκια μας για μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.