Γλυκά μπαστουνάκια μαρμελάδας, του απατεώνα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γλυκά μπαστουνάκια μαρμελάδας, του απατεώνα

Μικρά γλυκά μπαστουνάκια για σνακ ή για να συνοδεύσετε το τσάι σας! Είναι εύκολα, οικονομικά και πάνω απ’ όλα πεντανόστιμα!

Γράφει: Matia Gr
Γλυκά μπαστουνάκια μαρμελάδας, του απατεώνα
Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας
6 κουταλιές μαρμελάδα
Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια επιφάνεια και πάνω της απλώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού την μαρμελάδα να σχηματίσει μια πολύ λεπτή στρώση σε όλη την επιφάνεια. Με το μαχαίρι κόβουμε το φύλλο σφολιάτας κατά μήκος και στη συνέχεια κόβουμε οριζόντιες λεπτές λωρίδες πάχους ενάμιση δακτύλου. Παίρνουμε τώρα την κάθε λεπτή λωρίδα και την στρίβουμε κρατώντας τις άκρες της με τα δάχτυλά μας προς αντίθετη φορά. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στρώνουμε τα μπαστουνάκια που φτιάξαμε, βρέχουμε με λίγο νερό τα δάχτυλά μας και νωτίζουμε το πάνω μέρος τους και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη εάν θέλουμε. Ψήνουμε για λίγα λεπτά στους 175 βαθμούς και απολαμβάνουμε τα γλυκά μπαστουνάκια μαρμελάδας κρύα ή ζεστά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.