Τραγανά φιδάκια-μπαστουνάκια κανέλας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Τραγανά φιδάκια-μπαστουνάκια κανέλας

Θυμίζουν λουκουμάδες στην γεύση και φιδάκια-μπαστουνάκια στην εμφάνιση. Όπως και να έχει πάντως, τρώγονται μετά μανίας!

Γράφει: Matia Gr
Τραγανά φιδάκια-μπαστουνάκια κανέλας
Υλικά:

1 κούπα αλεύρι
85γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές ζάχαρη καστανή
2 κάψουλες βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και μία κούπα νερό. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις η ζύμη μας αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα προσθέτουμε και τα αυγά χτυπημένα ανακατεύοντας έντονα. Βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα κορνέ ή σε μια σακούλα κατάψυξης μιας χρήσης (είναι πιο ανθεκτικές στην πίεση από τις απλές σακούλες τροφίμων) που έχουμε κόψει λίγο την μία της γωνία. Βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και μέσα του φτιάχνουμε μπαστουνάκια ζύμης με το κορνέ. Γυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά (γίνονται αμέσως) και τα αραδιάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και τα τραγανά μπαστουνάκια κανέλας είναι έτοιμα!

  Πίτσα απίστευτη χωρίς βάση αλλά με βάση!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.