Ζύμη για γλυκά και αλμυρά πιτάκια .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Ζύμη για γλυκά και αλμυρά πιτάκια

Ιδανική ζύμη τόσο για γλυκά όσο και για αλμυρά πιτάκια!

Γράφει: Matia Gr
Ζύμη για γλυκά και αλμυρά πιτάκια
Υλικά:

1 φάριν απ (500γρ.)
1 βούτυρο (250γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα λευκό κρασί
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα ευρύχωρο μπωλ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι να γίνει ψίχουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη και το κρασί και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη απαλή και μαλακή ζύμη. Μοιράζουμε τη ζύμη μας σε ίσα μέρη που κάνουμε μπαλάκια και στη συνέχεια τα ανοίγουμε στην παλάμη μας σε πιτάκια που γεμίζουμε με τα υλικά που επιθυμούμε. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου (ανάλογα με το μέγεθος) μέχρι να πάρουν χρώμα. Μην περιμένετε να ροδοκοκκινήσουν, παίρνουν ένα ελαφρύ χρώμα (σαν τους κουραμπιέδες).

  Κουλουράκια βρώμης με μπανάνα
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.