Ζύμη πίτας (σφολιάτα), της Ελένης .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ζύμη πίτας (σφολιάτα), της Ελένης

Υλικά: Αλεύρι (όσο πάρει) 1 ποτήρι νερό 1 Βιτάμ Αλάτι, ξύδι Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε λίγο το νερό (χλιαρό) και το βάζουμε σε ένα μπολ αναμείξεως. Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο […]

Γράφει: Matia Gr
Ζύμη πίτας (σφολιάτα), της Ελένης
Υλικά:

Αλεύρι (όσο πάρει)
1 ποτήρι νερό
1 Βιτάμ
Αλάτι, ξύδι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε λίγο το νερό (χλιαρό) και το βάζουμε σε ένα μπολ αναμείξεως. Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο – λίγο αλεύρι ώσπου το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας, είναι ένδειξη ότι η ζύμη είναι έτοιμη. Την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια. Ανοίγουμε με το πλάστη το ένα κομμάτι φύλλο όσο μπορούμε και το αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια με βούτυρο, το διπλώνουμε 2-3 φορές αλλά πάντα αλείφουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και το άλλο με τον ίδιο τρόπο. Μόλις κρυώσει το βγάζουμε και με τον πλάστη του δίνουμε ένα σχήμα. Έπειτα την πιάνουμε περιμετρικά με τα χέρια μας και την τραβάμε από έξω προς τα μέσα. Ανοίγει πολύ εύκολα.
Την βάζουμε στο ταψί που το έχουμε πρώτα λαδώσει. Βάζουμε όποια γέμιση θέλουμε και με τον ίδιο τρόπο και το άλλο φύλλο που θα την σκεπάσουμε. Γυρνάμε τις άκρες του κάτω φύλλου με του πάνω ώστε να αγκαλιάζονται. Την ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά περίπου. Είναι πανεύκολη και τέλεια.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελένη Π. και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.