Καλαμποκόψωμο .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Καλαμποκόψωμο

Αφράτο και με ξεχωριστή γεύση καλαμποκόψωμο. Δοκιμάστε τη συνταγή με την πρώτη ευκαιρία!

Γράφει: Matia Gr
Καλαμποκόψωμο
Υλικά:

600ml νερό
500γρ. αλεύρι καλαμποκιού
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά μέλι
3 φακελάκια μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
Λάδι για το ταψί

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε τα δύο αλεύρια και το αλάτι. Κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα και εκεί ρίχνουμε τη μαγιά. Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό και μέσα του διαλύουμε το μέλι. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στη λακουβίτσα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα μας να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μισή με μία ώρα και στη συνέχεια λαδώνουμε καλά ένα ταψί (περίπου 35×25) και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη για το καλαμποκόψωμο. Φουρνίζουμε στους 220 βαθμούς για 45 λεπτά και στη συνέχεια απολαμβάνουμε ένα ιδιαιτέρως αφράτο και νόστιμο καλαμποκόψωμο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.