Καρύδια με ζάχαρη και κανέλα .: Σνακ .: Ματιά
 

Καρύδια με ζάχαρη και κανέλα

Ένας εύκολος, αρωματικός και ιδιαίτερα γευστικός τρόπος να τρώμε αυτόν τον ευλογημένο καρπό, τα καρύδια. Δοκιμάστε τα!

Γράφει: Matia Gr
Καρύδια με ζάχαρη και κανέλα

Καρύδια με ζάχαρη και κανέλα

Υλικά:

500γρ. καρύδια καθαρισμένα (καρυδόψιχα)
2/3 κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1/3 κούπας ζάχαρη καστανή
1/2 – 1 κουταλιά κανέλα
1 ασπράδι αυγού
Πιπέρι καγιέν στην μύτη του κουταλιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπωλ ανακατεύουμε τις δύο ζάχαρες, το πιπέρι καγιέν και την κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε καλά το ασπράδι με 1 κουταλιά νερό μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε καλά να βραχούν από όλες τους τις πλευρές. Πασπαλίζουμε πάνω τους το μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε ώστε να ζαχαρωθούν ομοιόμορφα. Απλώνουμε τα καρύδια μας πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για μισή περίπου ώρα κάνοντάς τα να αναπηδήσουν μέσα στο ταψί που και που. Βγάζουμε τα ζαχαρένια καρύδια μας από τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα στο ταψί τους να κρυώσουν εντελώς. Στη συνέχεια χωρίζουμε κάποια που έχουν κολλήσει μαζί και αν δεν θέλουμε να τα τα καταναλώσουμε άμεσα τα φυλάσσουμε σε δοχείο μπισκότων ή βάζο που να κλείνει καλά το καπάκι του.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.