Κολοκυθάκια με πατάτες και ντρέσινγκ, της Χριστίνας Κ. .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Κολοκυθάκια με πατάτες και ντρέσινγκ, της Χριστίνας Κ.

Υλικά: 6 κολοκυθάκια 6 πατατούλες 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος 3 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά ξύδι Λίγο ελαιόλαδο Αλάτι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Τα βράζουμε αφήνοντάς τα όμως να «κρατάνε» […]

Γράφει: Matia Gr
Κολοκυθάκια με πατάτες και ντρέσινγκ, της Χριστίνας Κ.
Υλικά:

6 κολοκυθάκια
6 πατατούλες
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ξύδι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Τα βράζουμε αφήνοντάς τα όμως να «κρατάνε» λίγο (να μην έχουν μαλακώσει εντελώς). Αφήνουμε τα λαχανικά μας να κρυώσουν και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα σκόρδα λιωμένα καθώς και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να φτιάξουν ένα ντρέσινγκ. Με αυτό το dressing περιχύνουμε τα βρασμένα λαχανικά μας και σερβίρουμε.
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για τις ζεστές μέρες καθώς επίσης και για ένα ελαφρύ και διαιτητικό πιάτο μιας και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι με 2% λιπαρά ή ακόμη και εντελώς άπαχο.

Την συνταγή αυτή μας έδωσε η Χριστίνα Κ., και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.