Κοτόπουλο με ρύζι και αβοκάντο .: Περίσσεψε .: Ματιά
 

Κοτόπουλο με ρύζι και αβοκάντο

Αν σας έχει περισσέψει ρύζι ή κοτόπουλο -ή και τα δύο- από χθες, αυτή είναι η τέλεια συνταγή για να τα μεταμορφώσετε και να τα απολαύσετε σήμερα!

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο με ρύζι και αβοκάντο
Υλικά:

3 κούπες βρασμένο ρύζι
2 κούπες βρασμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
1 αβοκάντο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κόκκινο πιπέρι. Προσθέτουμε την σως με το ελαιόλαδο που φτιάξαμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί για μισή ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ρύζι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και τέλος κόβουμε σε τετράγωνα το αβοκάντο και το σερβίρουμε. Νόστιμο και υγιεινό.

  Ριγκατόνι με πέστο μπρόκολου
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.