Κουραμπιέδες γεμιστοί με άρωμα μαστίχας .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Κουραμπιέδες γεμιστοί με άρωμα μαστίχας

Μια συνταγή για υπέροχους γεμιστούς κουραμπιέδες με έντονο άρωμα μαστίχας. Δοκιμάστε την και καλές γιορτές!

Γράφει: Matia Gr
Κουραμπιέδες γεμιστοί με άρωμα μαστίχας
Υλικά:

3/4 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
550γρ. βούτυρο μαγειρικής
100γρ. άχνη ζάχαρη
1 κούπα αμύγδαλα
2 κρόκους αυγών
1 δάχτυλο κονιάκ
Λίγη τριμμένη μαστίχα
Λουκούμια με γεύση μαστίχα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Καβουρδίζουμε (ξεφλουδισμένα ή όχι) τα αμύγδαλα (ανάλογα με το πως τα προτιμάμε) και τα χοντροκόβουμε. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το βούτυρο να ζεσταθεί και να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το κονιάκ και την μαστίχα. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε το μείγμα μας προσθέτοντας τα αμύγδαλα. Τινάζουμε τα λουκούμια μαστίχας από την πολλή ζάχαρη τους και τα κόβουμε σε κομματάκια. Πλάθουμε μπαλάκια με τη ζύμη των κουραμπιέδων και τους γεμίζουμε με λουκούμι κλείνοντας πάλι την ζύμη ώστε να μείνουν τα κομμάτια του λουκουμιού στο μέσο τους και τα πλαταίνουμε ελαφρά. Αραδιάζουμε τους γεμιστούς κουραμπιέδες μας σε αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνουμε στους 175 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τους βάζουμε στην άχνη ζάχαρη, τους στρώνουμε πρόχειρα σε μια αντικολλητική και μόλις κρυώσουν λίγο τους ξαναπερνάμε από την άχνη ζάχαρη. Είναι καταπληκτική συνταγή με υπέροχο άρωμα μαστίχας.

  Νηστίσιμα Κουλουράκια πορτοκαλιού
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.