Κρέμα καραμελέ ασφαλώς σπιτική, της Μαρίας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Κρέμα καραμελέ ασφαλώς σπιτική, της Μαρίας

Για να φτιάξετε μια εκπληκτική σπιτική κρέμα καραμελέ, δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο! Ακολουθείστε πιστά τη συνταγή και καλή σας όρεξη!

Γράφει: Matia Gr
Κρέμα καραμελέ ασφαλώς σπιτική, της Μαρίας
Υλικά:

6 αυγά
6 κουταλιές ζάχαρη
1000ml κρύο γάλα
1 κουταλάκι βανίλια
Σιρόπι καραμέλας

Εκτέλεση:

Χτυπώ ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη και ρίχνω σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας και τη βανίλια. Σε πυρίμαχο σκεύος το οποίο βάζω μέσα σε μπεν μαρί στρώνω την καραμέλα και ρίχνω το μίγμα. Μαζί με το μπεν μαρί το βάζω στο φούρνο (προσέξτε η κατσαρόλα του μπεν μαρί να μην έχει πλαστικό χερούλι, απλά να είναι ένα ταψάκι μέχρι τη μέση με νερό λίγο μεγαλύτερο απ το πυρίμαχο σκεύος) και ψήνω σε μέτριο φούρνο 1 ώρα. Το αφήνω να κρυώσει, το ξεφορμάρω και το βάζω στο ψυγείο.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.