Κρεατόπιτα light .: Διαίτης .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κρεατόπιτα light

Υλικά: 1/2 κιλό κιμά αρνίσιο 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες 2 κρεμμύδια ξερά 2 καρότα 1 κολοκυθάκι 1 κύβο νοστιμιάς λαχανικών 2 κουταλάκια βιτάμ 2 κουταλιές αλεύρι 1 κουταλάκι βασιλικό 1 κονσέρβα κονκασέ 3 κουταλιές […]

Γράφει: Matia Gr
Κρεατόπιτα light
Υλικά:

1/2 κιλό κιμά αρνίσιο
1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
2 κρεμμύδια ξερά
2 καρότα
1 κολοκυθάκι
1 κύβο νοστιμιάς λαχανικών
2 κουταλάκια βιτάμ
2 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι βασιλικό
1 κονσέρβα κονκασέ
3 κουταλιές γάλα light
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε νερό με τον κύβο νοστιμιάς. Όταν βράσουν τις βάζουμε σε ένα μπωλ και με ένα πιρούνι λιώνουμε τις πατάτες προσθέτοντας αλατοπίπερο και γάλα. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε καλά τα καρότα και το κολοκύθι και τα ψιλοκόβουμε επίσης. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το βιτάμ και σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε καρότα και κολοκύθι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα δύο λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι, τον κιμά, το κονκασέ, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Κατόπιν σε ένα πυρέξ, αδειάζουμε το μείγμα του τηγανιού και από πάνω ρίχνουμε τις λιωμένες πατάτες στρώνοντάς τες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.