Κρεμμύδια καραμελωμένα με βούτυρο .: Γαρνιτούρες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κρεμμύδια καραμελωμένα με βούτυρο

Νόστιμα, βουτυρένια, καραμελωμένα κρεμμύδια. Μπορεί κανείς να τα αγνοήσει; Δεν νομίζω! Δοκιμάστε τη συνταγή μας!

Γράφει: Matia Gr
Κρεμμύδια καραμελωμένα με βούτυρο
Υλικά:

2 μεγάλα μωβ κρεμμύδια
2-4 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετούλες. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή τα κρεμμύδια μας. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας κάθε τόσο για δέκα περίπου λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν καστανό χρώμα φροντίζοντας να μην καούν. Τέλος προσθέτουμε και το ξύδι μπαλσάμικο και τα σοτάρουμε για δυό τρία λεπτά ακόμη μέχρι να ρουφήξουν τα κρεμμύδια το μπαλσάμικο. Βγάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια μας από τη φωτιά και τα χρησιμοποιούμε όπως επιθυμούμε.
Μερικές ιδέες για την χρήση τους μπορείτε να βρείτε στην τεχνική μαγειρικής: «Πως καραμελώνω τα κρεμμύδια».

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.