Κρουασανάκια μπουκιές με σοκολάτα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κρουασανάκια μπουκιές με σοκολάτα

Ιδανικό σαν σνακ, εύκολο, γρήγορο, συντροφεύει γάλα, τσάι ή καφέ και γίνεται ανάρπαστο σε κάθε μπουφέ και παιδικό πάρτυ και δεν απαιτεί καμία μαγειρική γνώση! Τι είναι; Κρουασανάκια της στιγμής με σοκολάτα!

Γράφει: Matia Gr
Κρουασανάκια μπουκιές με σοκολάτα

Κρουασανάκια μπουκιές με σοκολάτα

Υλικά:

1 έτοιμη ζύμη για κρουασάν Belbake
12 κομμάτια σοκολάτας
Λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα
Λίγη σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε την συσκευασία με την ζύμη κρουασάν και την απλώνουμε σιγά σιγά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε το διάτρητο μέρος της ζύμης και κόβουμε και κάθε τρίγωνο στα δύο. Βάζουμε από ένα κομμάτι σοκολάτας σε κάθε τρίγωνο και κλείνουμε την ζύμη προσεκτικά. Πλάθουμε λίγο τις μπουκίτσες μας να γίνουν μπαλάκια (ώστε να είμαστε πιο σίγουροι πως όταν λιώσει η σοκολάτα θα παραμείνει μέσα στο κρουασανάκι). Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κακάο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά πριν τα καταναλώσουμε γιατί η σοκολάτα είναι ρευστή και καίει!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.