Κυδώνια στο φούρνο .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κυδώνια στο φούρνο

Ένα πολύ νόστιμο επιδόρπιο που σερβίρεται εύκολα και προετοιμάζεται γρήγορα είναι τα κυδώνια στο φούρνο. Δοκιμάστε το και απολαύστε το

Γράφει: Matia Gr
Κυδώνια στο φούρνο
Υλικά:

4 κυδώνια
2 φλιτζάνια ζάχαρη
8 κουταλάκια βιτάμ ή φρέσκο βούτυρο
Κανέλα και μοσχοκάρφια

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα κυδώνια από τη φλούδα τους. Κόβουμε τα κυδώνια στη μέση και με προσοχή αφαιρούμε τα κουκούτσια καθώς επίσης και κάθε άλλο σκληρό μέρος τους. Αλείφουμε με το βούτυρο τα κυδώνια καλά. Όσο βούτυρο περισσέψει το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτουμε τα κυδώνια με το καθαρισμένο από τα κουκούτσια μέρος τους προς τα πάνω. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, και ρίχνουμε μέσα στο ταψί μισό ποτήρι νερό προσθέτοντας και τη ζάχαρη που μας περίσσεψε. Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλλα και καρφώνουμε σε κάθε κυδώνι ένα μοσχοκάρφι. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς έως ότου καραμελώσει η ζάχαρη και μαλακώσουν εντελώς τα κυδώνια.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.