Λεμονάκι γλυκό κουταλιού, της γιαγιάς Στέλλας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Λεμονάκι γλυκό κουταλιού, της γιαγιάς Στέλλας

Ένα ιδιαίτερο γλυκό κουταλιού με φανατικούς “θαυμαστές”!

Γράφει: Matia Gr
Λεμονάκι γλυκό κουταλιού, της γιαγιάς Στέλλας
Υλικά:

50 λεμονάκια
5 φλυτζάνια ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι (ώριμο)

Εκτέλεση:

Τα λεμονάκια μας πρέπει να είναι πολύ μικρά, πράσινα και πολύ τρυφερά. Με το ειδικό εργαλείο κάνουμε μια τρύπα διαμπερή σε κάθε λεμονάκι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Κατόπιν τους ρίχνουμε κρύο νερό και τα αφήνουμε να σταθούν για 5 ώρες. Αλλάζουμε το νερό (κρύο όχι ζεστό) κάθε πέντε ώρες για άλλες 5 φορές και κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά. Τέλος σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό, τη ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας. Κατόπιν ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τα λεμονάκια μας και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και καλή μας όρεξη!
Σημείωση: Αντί για λεμονάκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νεραντζάκια. Γίνεται ένα εξίσου νόστιμο γλυκό κουταλιού!

Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.