Λεμόνια για όλο το χρόνο .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Λεμόνια για όλο το χρόνο

Την περίοδο που τα λεμόνια είναι φτηνά ή ακόμα καλύτερα αν έχουμε λεμονιές στον κήπο μας, μαζεύουμε τα λεμόνια και ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής, φτιάχνουμε λεμόνια για όλο το χρόνο

Γράφει: Matia Gr
Λεμόνια για όλο το χρόνο
Υλικά:

Λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Δαφνόφυλλα
Μπαχάρι

Εκτέλεση:

Την περίοδο που τα λεμόνια είναι φτηνά ή ακόμα καλύτερα αν έχουμε λεμονιές στον κήπο μας μαζεύουμε τα λεμόνια και τα πλένουμε καλά. Με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σταυρωτά στα τέσσερα χωρίς όμως να ξεχωρίσουν εντελώς τα κομμάτια. Τα πασπαλίζουμε καλά με αλάτι και τα τοποθετούμε σε βάζο πιέζοντάς τα και συμπληρώνουμε τα κενά με χυμό λεμονιού. Μέσα μπορούμε να προσθέσουμε είτε πιπέρι, είτε φύλλα δάφνης είτε μπαχάρι είτε όλα τα προηγούμενα μαζί. Κλείνουμε το βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο. Για έξι μήνες έχουμε λεμόνια έτοιμα προς χρήση.

  Γεμιστά αβοκάντο με γαρίδες, του Κώστα Καρακάση
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.