Λουκουμένια, του Νυχτολούλουδου .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Λουκουμένια, του Νυχτολούλουδου

Υλικά: 1 κιλό αλεύρι Νο2 Αγ. Γεωργίου 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι γάλα 1 φακελάκι μαγιά 15 λουκούμια “ραχάτ” Ζάχαρη άχνη Εκτέλεση: Διαλύουμε τη μαγιά μας με το γάλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα και ζυμώνουμε. […]

Γράφει: Matia Gr
Λουκουμένια, του Νυχτολούλουδου
Υλικά:

1 κιλό αλεύρι Νο2 Αγ. Γεωργίου
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι γάλα
1 φακελάκι μαγιά
15 λουκούμια “ραχάτ”
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά μας με το γάλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα και ζυμώνουμε. Φτιάχνουμε μια ζύμη όχι αραιή αλλά να πλάθεται το κουλουράκι μας. Αυτή τη ζύμη την πλάθουμε σε 10 μπάλες. Κάθε μπάλα την απλώνουμε σαν πιτάκι (1/2 εκατοστό περίπου πάχος). Αυτό το στρογγυλό πιτάκι το κόβουμε σε 8 κομμάτια τριγωνικά. Σε κάθε τρίγωνο, στο φαρδύ μέρος κάτω, βάζουμε λίγο λουκούμι μην περισσεύει από τα πλάγια και τυλίγουμε προς τα επάνω κλείνοντας το.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε το Νυχτολούλουδο, το οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.