Μήλα ψητά .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μήλα ψητά

Υλικά: Φρέσκα μήλα Για κάθε μήλο θα χρειαστούμε: 1 κουταλάκι ζάχαρη 1 κουταλάκι καρυδόψιχα 1 κουταλάκι λικέρ της αρεσκείας μας 1/2 κουταλάκι βούτυρο φρέσκο Λίγη κανέλα Εκτέλεση: Αφαιρούμε από τα μήλα μας το κεντρικό […]

Γράφει: Matia Gr
Μήλα ψητά
Υλικά:

Φρέσκα μήλα
Για κάθε μήλο θα χρειαστούμε:
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι καρυδόψιχα
1 κουταλάκι λικέρ της αρεσκείας μας
1/2 κουταλάκι βούτυρο φρέσκο
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε από τα μήλα μας το κεντρικό μέρος τους (αυτό με τα κουκούτσια και το κοτσάνι). Τα βάζουμε σε ένα ταψί όρθια (αν δεν στέκονται τους αφαιρούμε ένα μέρος από την βάση ώστε να την κάνουμε επίπεδη. Στο κέντρο καθενός ρίχνουμε τα υλικά που αναφέρουμε παραπάνω. Ρίχνουμε στο ταψί μας λίγο νερό και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου τρία τέταρτα της ώρας. Αν τους βάλουμε, καθώς τα σερβίρουμε, και λίγη σαντιγί, γίνονται μούρλια!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.