Μήλο .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μήλο

Υλικά: 1 κιλό μήλα σφιχτά 1 κιλό ζάχαρη 3 κούπες νερό 1/2 κούπα γλυκόζη 2 βανίλιες Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα μήλα και τους αφαιρούμε την καρδιά (τα κουκούτσια). Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και […]

Γράφει: Matia Gr
Μήλο
Υλικά:

1 κιλό μήλα σφιχτά
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
1/2 κούπα γλυκόζη
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα και τους αφαιρούμε την καρδιά (τα κουκούτσια). Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε τα μήλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά ξαφρίζοντάς τα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε για μία μέρα. Την επομένη αφού βγάλουμε μέσα από το σιρόπι τα μήλα, ξαναβράζουμε το σιρόπι ξαφρίζοντάς το για άλλη μια φορά. Τέλος ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι που βράζει τα μήλα, τη γλυκόζη και τη βανίλια και τα βράζουμε για πέντε λεπτά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.