Κοτόπουλο με χυλοπίτες, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Κοτόπουλο με χυλοπίτες, από τον Γέροντα Παρθένιο

Κοτόπουλο με χυλοπίτες, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Γράφει: Γέροντας Παρθένιος
Κοτόπουλο με χυλοπίτες, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (Α'ΜΕΡΟΣ)FORMediaTVΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (Α’ΜΕΡΟΣ)FORMediaTV

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/2 κιλό χυλοπίτες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 π.κ. κρασί λευκό
2 ντομάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σε αυτό τσιγαρίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλού μας. Κατόπιν ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το κρεμμύδι κομμένο σε τετραγωνάκια να τσιγαριστεί κι εκείνο, καθώς και το σκορδάκι μας αλλά και το πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε και όταν τσιγαριστούν καλά σβήνουμε με το κρασί μας. Τρίβουμε τις ντομάτες μας και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας αφού εξατμιστεί το αλκοόλ από το φαγητό μας. Επίσης προσθέτουμε μπαχάρι, πιπέρι, δάφνη και αλάτι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει. Κατόπιν αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα μας, προσθέτουμε τις χυλοπίτες μας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο βραστό νερό. Σε πέντε λεπτά και οι χυλοπίτες μας είναι έτοιμες.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.