Μακαρονάδα φούρνου .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Μακαρονάδα φούρνου

Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια τριβελάκι 1/2 κιλό ρεγκάτο τριμμένο 1/2 κιλό ένταμ τριμμένο 1 μεγάλη κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια 1 κρέμα γάλακτος λίγο φρέσκο γάλα 10 φέτες χοιρινή ωμοπλάτη ψιλοκομμένη 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο Εκτέλεση: […]

Γράφει: Matia Gr
Μακαρονάδα φούρνου
Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια τριβελάκι
1/2 κιλό ρεγκάτο τριμμένο
1/2 κιλό ένταμ τριμμένο
1 μεγάλη κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 κρέμα γάλακτος
λίγο φρέσκο γάλα
10 φέτες χοιρινή ωμοπλάτη ψιλοκομμένη
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε λίγο από τα τυριά, την ωμοπλάτη και το μπέικον. Βάζουμε μια στρώση μακαρόνια (τα μισά) και ρίχνουμε από πάνω τους τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά, την ωμοπλάτη, τα μανιτάρια και το μπέικον. Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και πάνω τους τα υπόλοιπα μανιτάρια, τα τυριά και τα αλλαντικά. Περιχύνουμε την μακαρονάδα με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε και λίγο γάλα (περίπου 100ml). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μακαρονάδα μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.