Μακαρονοσαλάτα Χαβάη .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Μακαρονοσαλάτα Χαβάη

Μια εξωτική σαλάτα ζυμαρικών για όσους λατρεύουν τον συνδυασμό της γεύσης του ζαμπόν με τον ανανά. Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Μακαρονοσαλάτα Χαβάη

Μακαρονοσαλάτα Χαβάη

Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά κοραλάκια
1 κονσέρβα ανανά στο χυμό του
1 βάζο μαγιονέζα (450γρ.)
1 κούπα τριμμένα καρότα
1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο
3/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλάκια μηλόξυδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου να είναι αλ ντέντε και τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το μηλόξυδο. Στη συνέχεια βάζουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για μία ώρα να σταθούν (χωρίς να καπακώσουμε την κατσαρόλα). Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε καλά την μαγιονέζα μαζί με μισή κούπα από τον χυμό του ανανά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και το ζαμπόν, κομμένο τον ανανά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στα ζυμαρικά μας την σάλτσα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν το απολαύσουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.