Μαρμελάδα Βερίκοκο .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μαρμελάδα Βερίκοκο

Μια συνταγή για μαρμελάδα βερίκοκο σας περιμένει στις συνταγές μας!

Γράφει: Matia Gr
Μαρμελάδα Βερίκοκο
Υλικά:

1 κιλό βερίκοκα
750γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα βερίκοκα και τα ανοίγουμε στην μέση. Βγάζουμε το κουκούτσι και κόβουμε την ψίχα του φρούτου σε όσο μικρά κομμάτια επιθυμούμε. Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε μία σειρά από τα κομμένα βερίκοκα, ρίχνουμε από πάνω τους ζάχαρη και επαναλαμβάνουμε το ίδιο δημιουργώντας στρώσεις των φρούτων και της ζάχαρης μέχρι να καταναλώσουμε τα υλικά μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σταθούν για τουλάχιστον 10 ώρες. Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Όταν γίνει αυτό προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις ακόμα και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μιράντα Παπαδοπούλου και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.