Μαρμελάδα Ροδάκινο .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μαρμελάδα Ροδάκινο

Υλικά: 1 κιλό ροδάκινα 500γρ. ζάχαρη 2 φακελάκια Gelfix Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα ροδάκινα. Με ένα μαχαίρι τα χωρίζουμε στα δύο και αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Στην συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε […]

Γράφει: Matia Gr
Μαρμελάδα Ροδάκινο
Υλικά:

1 κιλό ροδάκινα
500γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια Gelfix

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα ροδάκινα. Με ένα μαχαίρι τα χωρίζουμε στα δύο και αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Στην συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε την ζάχαρη, το gelfix και τα ανακατεύουμε καλά. Τα κομμένα ροδάκινα μαζί με το μείγμα από το μπωλ, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε το μείγμα καθ’ όλη την διάρκεια του βρασμού και το κατεβάζουμε από την φωτιά όταν έχει ελαφρώς πήξει. Όταν κρυώσει, θα έχει πήξει εντελώς. Την μαρμελάδα μας την διατηρούμε στο ψυγείο.
Να σημειώσουμε ότι το Gelfix είναι φυτική πηκτίνη και θα την βρείτε σε όλα τα Super Market, στο τμήμα με τα υλικά ζαχαροπλαστικής π.χ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τριμμένη καρύδα, τρούφα σοκολάτα, κ.α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.