Μαρμελάδα φράουλα με τσία (chia) .: Ανοιξιάτικες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μαρμελάδα φράουλα με τσία (chia)

Μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή για μαρμελάδα φράουλα υπάρχει σε αυτή τη σελίδα της Ματιάς. Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και επεξεργασμένα υλικά, φρουτένια και απολαυστική ήρθε για να σας κατακτήσει! Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Μαρμελάδα φράουλα με τσία (chia)

Μαρμελάδα φράουλα με τσία (chia)

Υλικά:

4 κούπες κομμένες φράουλες
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές σπόρους τσία (chia)
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 βανίλια (προαιρετικά)
1/2 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες, το μέλι, τους σπόρους τσία, το χυμό του λεμονιού, τη βανίλια, το αλάτι και μισή κούπα νερό και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Ανάβουμε το μάτι σε μεσαία θερμοκρασία και αφήνουμε τη μαρμελάδα να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μέχρι να σιγοβράζει το μείγμα μας και ανακατεύουμε συχνά πυκνά για 15-20 λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε τη μαρμελάδα φράουλα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα και όταν κρυώσει εντελώς η μαρμελάδα μας την φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.