Μελαχρινή (καρυδόπιτα Τρικάλων) .: Οικονομικά γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μελαχρινή (καρυδόπιτα Τρικάλων)

Υλικά: 8 αυγά 8 κουταλιές καρύδι ψιλοκομμένο 8 κουταλιές σιμιγδάλι 8 κουταλιές ζάχαρη Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 2 βανίλιες Κανέλα Γαρίφαλο Λίγο βιτάμ Υλικά για το σιρόπι: 1 φλυτζάνι ζάχαρη […]

Γράφει: Matia Gr
Μελαχρινή (καρυδόπιτα Τρικάλων)
Υλικά:

8 αυγά
8 κουταλιές καρύδι ψιλοκομμένο
8 κουταλιές σιμιγδάλι
8 κουταλιές ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Κανέλα
Γαρίφαλο
Λίγο βιτάμ

Υλικά για το σιρόπι:
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι νερό
1 φέτα λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι κανέλα, γαρίφαλο τριμμένο στη μύτη του κουταλιού και το καρύδι. Αλείφουμε με το βιτάμ την φόρμα ή το ταψί που θα ψήσουμε την μελαχρινή, βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε τη μελαχρινή στους 175 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου, μέχρι να… γίνει μελαχρινή αλλά όχι αραπίνα! Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας ένα φλυτζάνι ζάχαρη με μισό φλυτζάνι νερό και μια φέτα λεμονιού για 10 λεπτά και όταν ετοιμαστεί η μελαχρινή μας την περιχύνουμε με το σιρόπι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.