Μηλόπιτα με φράουλες .: Ανοιξιάτικες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μηλόπιτα με φράουλες

Υλικά για τη ζύμη: 100 γρ. αλεύρι 4 κουταλιές βιτάμ Λίγο αλάτι Υλικά για τη γέμιση: 1/2 κιλό μήλα 200 γρ. φράουλες 6 κουταλιές ζάχαρη Εκτέλεση: Πρώτα θα φτιάξουμε τη ζύμη. Σε ένα μπωλ […]

Γράφει: Matia Gr
Μηλόπιτα με φράουλες
Υλικά για τη ζύμη:

100 γρ. αλεύρι
4 κουταλιές βιτάμ
Λίγο αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
1/2 κιλό μήλα
200 γρ. φράουλες
6 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πρώτα θα φτιάξουμε τη ζύμη. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι και κάνουμε στη μέση του μια λακούβα με το χέρι μας. Στη λακούβα βάζουμε το βιτάμ και αρχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο παγωμένο νερό (κουταλιά κουταλιά) έως ότου πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Στη συνέχεια αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη στο ψυγείο. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα μήλα και τις φράουλες. Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τις φράουλες σε μικρά κομμάτια. Σε ένα πυρέξ, ή σε ταψάκι για τάρτες, στρώνουμε τα μισά μήλα και τις μισές φράουλες, ρίχνουμε από πάνω τους τη ζάχαρη και κατόπιν ξαναστρώνουμε τα υπόλοιπα φρούτα. Ανοίγουμε την ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλο μεγέθους λίγο μεγαλύτερου από του ταψιού μας. Φροντίζουμε να έχουμε κρατήσει λίγη ζύμη στην άκρη. Στρώνουμε το φύλλο της ζύμης πάνω από το ταψί μας και με την ζύμη που έχουμε κρατήσει φτιάχνουμε ένα μακρύ κορδόνι και το βάζουμε γύρω γύρω στο ταψί εκεί που ενώνει το φύλλο της ζύμης με τα τοιχώματα. Με το μαχαίρι κόβουμε (χαράζουμε) τη μηλόπιτα στα τέσσερα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ένα τέταρτο της ώρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο χαμηλώνοντας το φούρνο μας στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.