Μπαβαρουάζ κεράσι Sweet & Balance .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μπαβαρουάζ κεράσι Sweet & Balance

Η συνταγή αυτή συμπεριλαμβάνεται στο βιβλιαράκι που υπάρχει μέσα στις συσκευασίες των προϊόντων της σειράς Sweet & Balance της εταιρίας τροφίμων Γιώτης.

Γράφει: Matia Gr
Μπαβαρουάζ κεράσι Sweet & Balance
Υλικά:

1/2 κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό μικρό μέγεθος (280γρ.)
300γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
1 κουτί Sweet & Balance φρουί ζελέ με γεύση κεράσι με γλυκαντικά Γιώτης

Εκτέλεση:

Κόβετε στη μέση 5 ροδέλες ανανά και τις στρώνετε στη βάση μιας μικρής στρογγυλής φόρμας. Διαλύετε το περιεχόμενο ενός φακέλου Sweet & Balance φρουί ζελέ με γεύση κεράσι με γλυκαντικά Γιώτης σε 200ml νερό (1 φλιτζάνι τσαγιού) και 100ml (1/2 φλυτζάνι τσαγιού) χυμό ανανά από την κονσέρβα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά. Ρίχνετε πάνω στα κομμάτια ανανά που έχετε στρώσει στη βάση της φόρμας λίγο ζελέ μέχρι να καλυφθούν. Βάζετε στο ψυγείο να πήξει. Μόλις κρυώσει το υπόλοιπο ζελέ ανακατεύετε με το γιαούρτι χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Βάζετε το μίγμα πάνω από τη βάση ζελέ ανανά και βάζετε το γλύκισμα ξανά στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Για να ξεφορμάρετε το γλύκισμα βουτάτε τη φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και το αναποδογυρίζετε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.