Μπατόν σαλέ εύκολα και σπέσιαλ .: Σνακ .: Ματιά
 

Μπατόν σαλέ εύκολα και σπέσιαλ

Με την συνταγή αυτή θα φτιάξετε περίπου 3 ταψιά μπατόν σαλέ. Θέλουν λίγη ώρα να ψηθούν και κερνάς στο γραφείο ή για το ποτό σας και είναι και αρκετά οικονομικά αν σκεφτείτε το πόσα βγαίνουν.

Γράφει: Matia Gr
Μπατόν σαλέ εύκολα και σπέσιαλ
Υλικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 αυγό
250γρ. σκληροτύρι Όλυμπος
150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε καλά το αυγό με το πιπέρι. Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω στο διαφανές πλαστικό που την περιβάλλει. Κόβουμε την σφολιάτα μας στη μέση στην μακριά της διάσταση και μετά κάθε μισό στα δύο. Στη συνέχεια κόβουμε και τα 4 φύλλα που έχουμε σε λωρίδες πάχους ενός περίπου δακτύλου. Με ένα πινέλο αλείφουμε αυγό και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα των τυριών μας. Παίρνουμε μία μία τις λωρίδες και τις στρίβουμε με ανάποδη φορά να γίνουν στριφογυριστές κλείνοντας μέσα τους το περισσότερο τυρί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε τα σπέσιαλ μπατόν σαλέ μας σε αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με το αυγό που περίσσεψε και πασπαλίζουμε με το τυρί που ξέφυγε από το τύλιγμα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για λίγα λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους) στην μεσαία θέση του φούρνου. Θα χρειαστεί λίγη προσοχή γιατί γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Εάν (τα καταφέρουμε και) δεν τα καταναλώσουμε αμέσως, μόλις κρυώσουν τελείως τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων ή καλά κλεισμένα σε σακούλα τροφίμων.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.