Μπουγάτσα, της Κικής .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μπουγάτσα, της Κικής

Τι θα λέγατε για μια μπουγάτσα; Θέλει φασαρία; Καθόλου! Ακολουθήστε την συνταγή που μας έστειλε η Κική Καμπύλη και σε μία ωρίτσα χωρίς κόπο θα απολαμβάνετε την ζεστή σπιτική σας μπουγάτσα

Γράφει: Matia Gr
Μπουγάτσα, της Κικής
Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα
Μετράμε 1 κουτάκι από το ζαχαρούχο γάλα νερό
Ζάχαρη αχνή
Κανέλλα

Εκτέλεση:

Ξεχωρίζουμε τα φύλλα ένα – ένα και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ αφού πρώτα τα τσαλακώσουμε να φαίνονται σαν τριαντάφυλλα. Τα περιχύνουμε το Βιτάμ που προηγουμένως έχουμε λιώσει σε ένα κατσαρόλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Αφού περάσουν τα 20 λεπτά ανοίγουμε λίγο τον φούρνο (χωρίς να βγάλουμε το γλυκό έξω) και με προσοχή ρίχνουμε από πάνω το ζαχαρούχο που έχουμε διαλύσει με το νερό και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Αφού έχει ροδοκοκκινίσει βγάζουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο και την πασπαλίζουμε με κανέλλα και άχνη ζάχαρη.
Τρώγεται καλύτερα ζεστή. Καλή επιτυχία.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καμπύλη Κική και την ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.