Μπουγιουρντί και αλλιώς και σπέσιαλ .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μπουγιουρντί και αλλιώς και σπέσιαλ

Ένα μπουγιουρντί αλλιώτικο από τα συνηθισμένα και έξτρα σπέσιαλ σε γεύση!

Γράφει: Matia Gr
Μπουγιουρντί και αλλιώς και σπέσιαλ
Υλικά:

Ντομάτες
Πιπεριές πράσινες
Πιπεριές κόκκινες
Πιπεριά ή πιπεριές καυτερές
Τυρί φέτα
Τυριά κίτρινα τριμμένα
Ψωμί μπαγιάτικο
Βούτυρο
Μπούκοβο (προαιρετικά για πολύ καυτερό αποτέλεσμα)
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε πάνω μια σειρά φέτες ψωμιού και απλώνουμε πάνω τους ελάχιστο βούτυρο. Στρώνουμε πάνω ροδέλες ντομάτας και τις αλατίζουμε ελαφρά. Βάζουμε κομμάτια φέτας πάνω στη ντομάτα, ροδελίτσες καυτερής πιπεριάς καθώς και πράσινες κομμένες πιπεριές. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και τέλος βάζουμε και τις κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο μπούκοβο, αν θέλουμε να γίνει… της κολάσεως!
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για ένα εικοσάλεπτο. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα. Το μπουγιουρντί μας που είναι και αλλιώτικο από τα συνηθισμένα, αλλά και έξτρα σπέσιαλ περιμένει να το απολαύσουμε σαν ορεκτικό ή σαν μεζεδάκι που θα συνοδέψει τα ποτά μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.